diensten.

Wat zijn beste clouddienst

Het verkrijgen van de beste cloud-opslag blijft van het grootste belang, aangezien zowel consumenten als bedrijven de historische trend van voortdurende digitale transformatie hebben voortgezet. Het ziet ernaar uit dat deze trend zich in 2020 zal voortzetten, waarbij steeds meer wordt vertrouwd op online back-up van gegevens in de cloud en minder aandacht wordt besteed aan lokale opslaghardware en -infrastructuur.

Met tal van verschillende opties voor cloud-opslag is het van vitaal belang om een aanbieder te kiezen die je de optimale hoeveelheid opslag en bandbreedte biedt, en je gegevens veilig en gezond houdt.

De volgende lijst bevat cloud-storageproviders die naar mijn mening de beste service bieden. De meerderheid biedt een gratis plan aan om een voorbeeld van de dienst te krijgen voordat je beslist of het de moeite waard is om een betalende klant te worden. Vanuit zakelijk oogpunt rechtvaardigt de beslissing een nog meer bewuste afweging, omdat aspecten als behoeften en de kwaliteit van de dienstverlening verschillen van de consumentgerichte aanpak.

We geven je graag onze top vijf met de beste clouddiensten.

  1. IDrive

Het grootste voordeel van IDrive is dat het ook van toepassing is op netwerkschijven, wat betekent dat alles van servers tot mobiele apparaten wordt gedekt. Gebruikers kunnen bestanden delen via e-mail, Facebook en Twitter, en tot 30 eerdere versies van geback-upte bestanden herstellen.

Over back-up gesproken, IDrive biedt de optie IDrive Express, die je een fysieke harde schijf biedt voor het geval je al je gegevens verliest, zodat je snel en zonder veel zorgen een back-up van je bestanden kunt. Fotoliefhebbers zullen blij zijn te horen dat er een gezichtsherkenningsfunctie is die foto’s automatisch organiseert en synchroniseert. Bedrijven kunnen ook kiezen voor IDrive, met een onbeperkt aantal gebruikers, met server back-up en prioritaire ondersteuning als onderdeel van het pakket.

 

  1. pCloud

PCloud, dat afkomstig is uit Zwitserland, biedt geen beperkingen in termen van bestandsgrootte, waardoor het ideaal is voor het opslaan van grote mediabestanden. De dienst omvat alle desktop- en mobiele platformen, waarbij ook een web-based login beschikbaar is. Het is de moeite waard om op te merken dat de tariefplannen een paar levenslange abonnementen bevatten, een vrij ongebruikelijk aanbod van een clouddienst. Elk plan wordt geleverd met onbeperkt uploadverkeer op afstand.

 

  1. Mega

Een 50 GB gratis plan is een bonafide zeldzaamheid bij een clouddienst. Bij Mega is dit wel het geval. Voeg daar de eenvoudig te gebruiken interface aan toe die wordt aangedreven door een drag-and-drop actie en je hebt een van de beste cloud-opslagoplossingen. Met een mobiele app kunnen bestanden en foto’s worden geüpload, terwijl desktopgebruikers gebruik kunnen maken van synchronisatie. Je kunt met Mega bestanden opslaan via een versleutelde verbinding en de controle over je versleutelingscode behouden. Dat voorkomt effectief dat anderen, inclusief de provider, je inhoud kunnen scannen. Bovendien is de synchronisatiedienst open-source en staat deze open voor kwetsbaarheidscontroles, wat nog eens extra bijdraagt aan een al veilige service.

 

  1. OneDrive

Sinds de overstap naar Windows 10 is Microsoft’s cloud-opslagoplossing direct geïntegreerd in de bestandsverkenner, waardoor gebruikers die hun online back-up willen starten, deze direct kunnen gebruiken. Er zijn ook Android- en iOS-apps voor mobiele uploads en een verbeterd programma voor Mac-gebruikers. Als Microsoft-platform werkt OneDrive nauw samen met Microsoft Office en de Office 365-suite, wat zeer nuttig is als je de productiviteit wilt verhogen. De foto-app kan ook afbeeldingen synchroniseren op al je apparaten met behulp van OneDrive, en je kunt selectief bestanden synchroniseren die zijn opgeslagen op je harde schijf. Premium clouddiensten worden geleverd met Office 365, productiviteitstools en strengere beveiliging.

 

  1. iCloud

Op de hielen gezeten door Microsoft, levert Apple’s eigen cloud-storage locker een goede service. Zelfs als de 5 GB aan gratis opslagruimte geen volledige back-up van je iPhone of iPad maakt, zijn de betaalde abonnementen scherp geprijsd. De opvallende eigenschap is hoe gemakkelijk de service toegankelijk is op alle Apple platforms. Je kunt bijvoorbeeld alles opslaan via het programma Mac Finder, waarin iCloud Drive is geïntegreerd. Je kunt ook synchroniseren met al je iWork-documenten, die in iCloud worden opgeslagen. Als je een Windows-gebruiker bent met een iPhone, kun je ook bestanden met iCloud Drive synchroniseren via de officiële client, en de iCloud-website gebruiken om toegang te krijgen tot iWork-programma’s.

Beste clouddienst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *